awakenmind.blogg.se

2019-03-13
13:25:00

Fasta - dem olika stegen.

 

Fasta är inte för alla, men fasta är verkligen ett magnifikt sätt för kroppen att läka på en cellulär nivå. Kroppen är bättre rustad för att klara för lite mat än för mycket mat. Det ger mental klarhet och nytt lyster, din kropp får en paus från att bearbeta den alldagliga maten vi äter. Ett ordspråk från gamla Egypten lyder, ena halvan av maten håller kroppen vid liv och den andra halvan håller doktorn vid liv. Gamla civilisationer pratade väl om fasta, i princip alla gamla civilisationer fastade vid sjukdom för att uppnå snabb läkning men dem stod inte inför samma toxicity som vi gör idag. Idag bär varje människapå cirka 400 olika gifter samtidigt. När man fastar frisätts otroligt mycket protein, insulin och fett, här gömmer sig mycket gifter, under den här processen pumpar levern ut gifterna i blodet om levern blir för föransträngd, i tillräckligt stora mängder så uppstår Acidos i blodet vilket kan vara direkt livshotande. Acidos är en syraförgiftning.

 Så om du ska fasta längre perioder, särskilt när det kommer till vatten fasta är det ett måste att man avgiftar kroppen en längre tid innan, oavsett om det handlar om att utesluta animaliska produkter eller öka mängden frukt och grönt så behöver levern hjälp med att skölja ut gifterna och det görs bäst med lime/citron vatten varje morgon på tom mage, även selleri juice, vindruvs juice och äpplen juice (färskpressad) gör susen. Om du lider av autoimmuna sjukdomar ska du verkligen inte fasta i första taget för vad läkarböckerna inte lär ut är att det är inte kroppen som attackerar sig själv, utan det är en motreaktion mot patogenen, viruset eller giftet som orsakar symtomen. Det finns många olika fastor, jag har personligen testat juice och vatten, torr fasta skall uteslutas för det dödar hjärnceller. Om du vill fasta, läs på innan, gör upp en plan, drick mycket vatten, vila mycket och förberedd dig på en utmaning. 

 
Dem olika stegen!

 När man fastar 24 timmar så förbränner matsmältningssystemet den sista maten dem första 8-12 timmarna och därefter förbränner kroppen glykosen som lagras i levern. Här är det viktigt och vila, dem första 24 timmarna är oftast dem tuffaste, beroende på hur mycket du åt innan du fastade helt enkelt.

 

När man fastar 36 timmar så uppnår man en metabolisk term som heter Ketos, som menas med att levern släpper ifrån sig ketoskroppar, vilket är omvandlad energi. Ketoskroppar bildas av protein, insulin och fett. Ketoskroppar förser hjärnan och kroppen med energi om det inte finns kolhydrater och använda. Ketoskroppar är även aptit hämmande, så man blir mindre och mindre hungrig. 

 

När man fastar 48 timmar så uppstår något som heter Autofagi, vilket är ett avancerat återvinningssystem. Döda, gamla och dysfunktionella celler återvinns antingen som byggstenar till nya eller som energi. Så fasta är cellulär healing!

 

När du fastar 72 timmar så föryngrar du hela immunsystemet. Kroppen kan till och med regenerera hela immunsystemet och göra det starkare än vad det var innan. Vita blodkroppar minskar efter 72 timmar men så snabbt du bryter fastan så producerar kroppen nya vita blodkroppar, vilket kickstartar hela det immunasystemet. (Om du dricker chaga te under fastan så hjälper det kroppen att producera ännu fler vita blodkroppar.)

 

 Fler fördelar!

Fler egenskaper som gör fasta till ett starkt medicinsk verktyg är att kroppen producerar mindre av sjukdomshormonet IGF-1, som bidrar till inflammation och större cancer risk. 

När du fastar så ökar produktionen av  proteinet HGH, vilket är ett tillväxthormon. 

Även testosteron ökar under fasta, produktionen kan öka med 1000% på 24 timmar. 


Min fasta!

 Vad jag upplever under min 78 timmars fasta jag precis har haft är en otroligt djup läkning. Cellulär läkning och en kraftfull avgiftning. Innan fastan kände jag mig tankspridd, kändes förvirrad, var inte mig själv. Fastan påverkar mig mest mentalt, jag är klar i huvudet, gladare och även väldigt öppen för filosofin till livet. Min kropp är förövrigt väldigt trött, så nu ligger fokusen på att äta upp sig igen och kosten dem första dagarna kommer enbart innehålla frukt, grönsaker och bladgrönsaker. När du bryter en fasts så är det viktigt att välja något ”för smält” som papaya eller melon, helst som smoothie fast är frukten perfekt mogen funkar det i sin vanliga form. Även dadlar kan vara ett bra sätt och ”väcka” magen, då det tar en dadel 3 minuter att ta sig igenom matsmältningssystemet. Om du fortsätter äta enbart frukt dem kommande dagar så påskyndar du läkningsprocessen signifikant. Frukter och bär är optimal cell mat.   

Kost schema!


07:00-08:00 Citron vatten + Selleri juice, vänta 15 minuter till 30 minuter sinsemellan.

Mellanmål (dadlar,fikon,rusin,sellerstjälkar,äpple)

08:00-12:00 Smoothie (banan+blåbär+dadlar+spenat+koriander) (banan+mango+dadlar+spenat)

Mellanmål (dadlar,fikon,rusin,sellerstjälkar,äpple)

12:00-13:00 Fruktsallad (äpple+päron+banan+melon+spenat)

Mellanmål (dadlar,fikon,rusin,sellerstjälkar,äpple)

15:00-17:00 Raw soppa (Stora tomater+små tomater+spenat+sellerstjälk+apelsin+vitlök+lök)

Mellanmål (nötter+rusin)

Kvällsmat (banan, mango, dadlar, bananer, nötter)

 

 TIPS!

Har några råd, börja fastan på eftermiddag / kvällen. Jag brukar starta klockan 21:00 då sover jag under dem timmar som personligen är jobbigast för mig 24h och framåt. 

Drick citron vatten och selleri juice varje morgon, koka te på chaga, honung och citron under dagen varvat med vanligt vatten. Avboka allt på schemat och vila mycket. Var förberedd på en mental avgiftning, för när kroppen avgiftar sig så löser gamla känslor, misstag och trauma upp sig själva. Det här är en tid för meditation, introspektion och djupandningar. 

 Din fasta är personlig för dig, hur din rutin och ritual ser ut är upp till dig. Jag ger endast tips och råd och min slutsats av egen erfarenhet är att det finns enbart hälsofrämjande egenskaper med korta och längre fastor. 

 

 MINDSET!

En sista sak, bibehåll ett starkt, positivt och högt MINDSET, du väljer att fasta av egen fri vilja, så att klaga över hur hungrig du är till andra är ingen poäng. Var tyst om att du fastar, ta en dusch, raka dig, klä på dig ordentligt, fixa frisyren och bete dig som vanligt. Om någon frågar varför du inte äter förklara att du fastar, var ärlig men så länge frågan inte kommer upp håll det för dig själv. När fastan är över berätta din upplevelse. 

 

Är du sjuk sedan en längre tid tillbaka, råd fråga alltid läkare innan påbörjad fasta!

 
Awakenmind tackar för din tid!