19:21:00
Vad du ska äta!
Nu fortsätter resan genom denna hälso-serie, i dagens inlägg ska vi fokusera på födoämnen som kropp, hjärna och själ uppskattar, blir starkare av, som rent av läker kroppen innefrån och ut.
Du blir vad du äter, vilket verkligen stämmer in på ”massorna” idag.
Det är dags att ta tillbaka kontrollen över din hälsa, vilket du kommer kunna göra med kunskapen jag delar med mig av.
Oavsett om du är frisk eller lider av sjukdom, kan födoämnen som jag kommer ta upp i de här inlägget både göra dig friskare och frisk.
Läkande mat
Blåbär hjälper till att återställa centrala nervsystemet och via levern rensa ut neurotoxinet som skapar EBV.
Selleri stärker produktionen av saltsyra i magsäcken och ger det centrala nervsystemet de mineralsalter det behöver.
Groddar är rika på zink och selen och stärker därmed immunsystemet.
Sparris renar levern och mjälten samt stärker bukspottkörteln och produktionen av vita blodkroppar.
Spenat skapar en alkalisk miljö i kroppen och förser nervsystemet med högupptagliga mikroämnen.
Koriander tar bort tungmetaller som kvicksilver och bly.
Persilja tar bort höga nivåer av koppar och aluminium, som utgör näring för virus så som EBV.
Kokosolja dödar virus och verkar anti-inflammatoriskt.
Vitlök dödar virus och bakterier.
Ingefära underlättar näringsupptaget och motverkar spasmer.
Hallon rika på antioxidanter som tar bort fria radikaler ur organ och blodomlopp.
Sallat stimulerar tarmrörelsen och hjälper till att rensa ut virus ur levern.
Aprikos bygger upp immunförsvaret och stärker blodet.
Granatäpple hjälper till att avgifta och rena blod och lymfa.
Grapefrukt bra källa till bioflavonoider och kalk som stöder immunförsvaret och rensar ut gifter.
Grönkål rik på specifika alkaloider (basbildande ämnen) som skyddar mot virus, till exempel EBV.
Sötpotatis hjälper till att rena och avgifta levern från restprodukter och gifter.
Gurka stärker binjurarna och njurarna samt avlägsnar neurotoxiner ur blodet.
Fänkål innehåller starka virusbekämpare.
Citron har en läkande effekt och driver ur gifter från kroppen.
Finns en uppsjö av födoämnen, så som broccoli, björnbär, bananer, röda äpplen, romansallat, dadlar, avokado, lök, rädisor, kanel, stjärnanis, hampafrö, valnötter, betor, papaya, fikon, apelsin, mango, mandarin, råhoung, kiwi, melon och lime.
Maten vi äter ska vara levande, den ska andas och på så sätt har kroppen möjligheten att bearbeta och ta upp alla godheter som dessa födoämnen innehåller.
När du äter grönsaker och frukter börjar matsmältningsprocessen redan i munnen, äter du kött börjar matsmältningsprocessen nere i magen för vårat saliv är alkaliskt, vilket gör att vi inte bryter ner köttproteinet naturligt.
Alkaliskt menas med att pH-värdet är högre än 6, i en sur miljö växer sig cancer, virus och baktierer starkare.
I en alkalisk miljö överlever inget som inte ska vara där, så som cancer, virus, baktierer och parasiter.
Delar av informationen hämtad av Anthony William, Medial Läkning.
I nästa inlägg kommer vi fokusera på läkande örter och kosttillskott, har du några frågor om kost får du gärna maila mig på [email protected]
Awakenmind tackar för din tid!