awakenmind.blogg.se

2018-06-14
19:25:00

NIKOLA TESLA.

 
 
 
Nikola Tesla.

Har du någon gång hört talas om Nikola Tesla? Har du någon gång läst eller hört en lärare prata om honom? Jag trodde skolan och våra läroböcker skulle skildra och berätta historia för oss, historia som är värt och veta.
Men vart någonstans har Nikola Tesla tagit vägen? En av världens mest begåvade uppfinnare, så begåvad att hans visioner och uppfinningar sågs som galenskaper.
Men det var inga galenskaper.

 

Kortare bakgrundshistoria.

Nikola Tesla föddes 10 juli, 1856 i byn Smiljan i dåvarande Kejsardömet Österrike, som ligger i regionen Lika i dagens Kroatien. Nikola Tesla är från serbiskt ursprung

Tesla gick i en skola i Karlovac och han genomförde den fyraåriga skolgången på tre år.
Tesla studerade därefter elektroteknikvid Tekniska universitetet i Graz (1875), där han även studerade användningsområden för växelström.
Tesla blev senare övertalad av sin far att börja på Karlsuniversitetet i Prag, vilket han gjorde under sommaren 1880. Där blev han influerad av Ernst Mach. Efter sin fars död lämnade han universitetet, efter att endast ha fullföljt en termin.

Därefter så jobbade Nikola Tesla runt om i hela världent tillslut tog sig han sig till USA år 1884, där han började jobba för den välkända uppfinnaren Thomas Edison.
Dock blev Nikola Tesla och Thomas Edison snabbt ärkerivaler och Thomas gjorde allt för att motarbeta Tesla.

Strax därefter bildade Tesla år 1886 sitt första företag, Tesla Electric Light & Manufacturing.
Tesla arbetade i New York som en vanlig arbetare från 1886 till 1887 för att tjäna ihop till brödfödan och för att skaffa kapital till nästa projekt.

Nikola Tesla hade ett kantigt livet med mycket sjukdom, han var även vegetarian. Det var dock inget som hindra honom från att uppfinna bland annat växelströmmen och fjärrkontrollen.

Det är nog några av hans mest kända uppfinningar, men listan kan göras lång.

Nikola Tesla dog år 1943, 86 år gammal.

Det som är jätte konstigt är hur uppfinnaren och skaparen av våran utvecklade värld, levde i extrem fattigdom med stora skulder innan han tog.

Nikola Tesla 1893.

 

Nikola Tesla uppfinningar.


Tesla demonstrerade så tidigt som 1891 "överföring av elektrisk energi utan ledningar". Den så kallade "Teslaeffekten".
Tesla föreslog ett "världssystem" för "överföring av elektrisk energi utan ledare

När Tesla var 36 år gammal fick han sitt första patent på flerfasteknik beviljat.

Tesla skapade även en maskin för att framkalla sömn, glödtrådslösa lampor och en maskin för att trådlöst skicka elektromagnetisk energi (med andra ord den första radiosändaren).


1893, Det var en historisk händelse när Tesla och George Westinghouse demonstrerade växelström för besökarna genom att lysa upp hela utställningen med växelström.

Under 1897 forskade Tesla också om partikelstrålning, vilket senare ledde till den första teorin om kosmisk strålning.

När Tesla var 41 år gammal skickade han in sitt första patent på radion (patentnummer: 645576). Ett år senare demonstrerade han en radiostyrd båt för den amerikanska militären, i tron att militären önskade sig saker såsom radiostyrda torpeder. Tesla hade utvecklat en form av robotteknik samt teknik för fjärrkontroll.

Under samma år lanserade Tesla en "elektrisk tändare" eller tändstiftet för förbränningsmotorer.

Under år 1900 började Tesla att planera byggandet av Wardenclyffetornet. (Som sedan övergavs)

I augusti 1917 etablerade Tesla sina grundläggande principer om frekvens och effektnivå för den första primitiva radarn.

Under senare delen av sitt liv gjorde Tesla anmärkningsvärda uttalanden om ett så kallat "fjärrkraftsvapen". Media däremot benämnde detta som antingen "fredsstrålen" eller "dödsstrålen".

"[Munstycket] sänder koncentrerade partikelstrålar genom luften med sådan kraft att de tar ned en fientlig flygplansflotta med 10 000 flygplan på ett avstånd av 200 miles från den försvarande statens gränser och får arméer att falla ned döda i sina spår."

 

Det här är en bråkdel av de uppfinningar Nikola Tesla gjorde och tog patent på, men tyvärr är mycket hemligstämplat och hans forskning på plasma och fri energi kommer förmodligen aldrig släppas fri till allmänheten.

 

Kolla gärna serien om Nikola Tesla, 

"A murder declassified tesla death ray"
Väldigt tänkbar och intressant dokumentär.


Awakenmind tackar för din tid!

  

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: